Woontips

Wat is de beste grote airfryer?

Een grote airfryer is een must bij een huishouden van meer dan 3 personen. Dit lijkt misschien een klein aantal, maar bijvoorbeeld friet afbakken voor meer dan 3 personen in één keer is vrijwel onmogelijk in een kleine airfryer. Kleine airfyers zijn echt geschikt voor 1 of 2 personen huishoudens. Verwacht je echter regelmatig eters, als klein huishouden, dan is de overweging om te kiezen voor een grotere variant lang geen slecht idee. In dit artikel geven we je enkele handvatten voor de aankoop van een grote airfryer. Wat zijn de voor- en nadelen? Waar moet je op letten? En welke airfryers worden goed beoordeeld? Je leest het hier.

Meer mogelijkheden met grote airfryer

Terug naar de grote airfryers; ze gebruiken in sommige gevallen wel aanzienlijk meer elektriciteit dan de kleinere modellen, maar bieden je veel meer afbak mogelijkheden. Je kunt er met gemak een zak friet van 750 gm of 1 kilo in kwijt, of snacks, pizzastukken en afbakbrood. Een grote airfryer is een fantastische en snelle keukenhulp. Niet alleen kun je grotere hoeveelheden bereiden, je voedingsproducten zijn ook nog eens sneller klaar in de meeste gevallen. Ten opzichte van kleine airfryers kennen de grotere varianten vaak ook meer bereidingsmogelijkheden. Ideaal indien je je handen vrij wilt houden zodat je verder kunt met koken.

Wat zijn nu eigenlijk de beste grote airfryers?

Naar onderzoek en tests uitgevoerd door de Consumentenbond blijkt de top bijna volledig te bestaan uit de beste grote airfryers van Philips, diverse series. Stuk voor stuk presteren de Philips XXL airfryers ruim voldoende op gebied van snelheid van product bereiding en gebruikersgemak. Ga je voor een grote airfryer, dan is de reeks van Philips een aanrader. Let wel, enige nadelen zijn vooral het stroomverbruik. Dit zijn echte energieslurpers. Maar ook de prijs is een nadeel. De aankoopprijs ligt in de meeste gevallen ruim boven 200 euro. De Philips serie blijkt daarom niet ‘de beste koop’ te zijn (hoewel wel als beste getest). De beste koop is voorbehouden aan producten die het meest aantrekkelijk zijn op gebied van prijs/ kwaliteit.

Wat zijn slechtere airfryers?

Minder goed, tot slechte resultaten boeken airfryers die te heet aan de buitenkant worden en aan de binnenzijde niet voldoende op temperatuur raken. Voor de exacte resultaten bezoek je de website van de Consumentenbond. Want sommige merken, zoals Princess aerofryers, boeken met verschillende typen zowel goede als slechte resultaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *