Badkamer ideeen

Badkamer renoveren? Let op het volgende

Is het tijd om jouw badkamer een facelift te geven? Badkamers heb je dagelijks nodig en daarom moet deze functioneel zijn. Ben je gezegend met twee rechterhanden, dan kun je de verbouwing zelf aanpakken. Zo niet dan kun je een badkamerspecialist in de arm nemen.

Het maakt niet uit of je nou een specialist inhuurt of niet. Neem deze aandachtspunten altijd in acht bij het renoveren van de badkamer:

  • Wees goed voorbereid

Renovatiewerkzaamheden staan en vallen met een goede voorbereiding. Ga je voor een klassieke of moderne indeling? Weet van te voren welke stijl je aantrekt en maak vervolgens een plattegrond van je ideale badkamer. Je kunt op Pinterest inspiratie vinden als je nog niet weet welke stijl bij jouw past. Gelukkigerwijs bestaat de mogelijkheid om op websites van de badkamerspecialist simpele tot 3D-plattegronden te maken en kun je zo zelf ramen wat de kosten zullen zijn voor de renovatie. Vervolgens moeten de materialen ruim van te voren besteld worden omdat de leveranciers een bepaald levertijd hanteren. Ga ook na wat de praktische kant is van de badkamer. Wil je een snelle douche nemen, dan is een kwaliteitsdouche is een goede optie. Wil je uitgebreid in bad gaan, dan kun je overwegen om een luxe bad te plaatsen. Ga ook na of een toilet nodig is in de nieuwe badkamer. Nu je hebt nagedacht over de stijl en andere wensen voor je idealde badkamer, is het tijd om een moodboard te maken. Een moodboard geeft je een overzicht van de gewenste stijl voor de nieuwe badkamer.

  • Het budget

Het budget is een belangrijk onderdeel bij badkamerrenovatie. Het soort sanitair en type tegels bepalen mede hoe hoog de kosten zullen oplopen. Als je zelf de renovatie aanpakt, bestaat de kans dat er onvoorziene kosten bij komen kijken. Wil je liever een concrete kostprijs dan kun je met een expert in badkamerrenovaties in zee gaan. Vraag altijd naar een offerte bij verschillende experts en vergelijk de prijzen en kwaliteiten.

  • De tegels

Er zijn zoveel verschillende soorten tegels maar de juiste tegels kies je als je weet welke badkamerstijl je wenst. Grote tegels laten namelijk je badkamer er groter uitzien en lichte kleuren zijn passend voor een kleine badkamer. Anti-slip tegels zijn een aanrader voor badkamers omdat je hierdoor slipgevaar kunt vermijden. Tegenwoordig heeft een ieder het zo druk met hun baan waardoor het moeilijk is om tijd vrij te maken voor onderhoud van de badkamer. Gemak dient de mens geldt ook als het gaat om onderhoud van de badkamer. Je kunt ook overwegen om een onderhoudsvrije afwerking te plaatsen dat bijvoorbeeld minder voegen heeft om schoon te maken.

  • Verlichting

Bedenk ook welke functie het licht moet hebben. Een avondje uitgebreid in het bad liggen met gedimd lichten en een glaasje champagne voelt heel goed aan maar ook in de ochtend goed in de spiegel kunnen kijken.  Vindt je spotjes boven de spiegel nodig of valt er voldoende daglicht in de badkamer? En wil je liever dat de lichten dimbaar zijn. Dat is allemaal mogelijk als je het goed plant.

Een functionele en stijlvolle badkamer geeft zoveel plezier bij de persoonlijke verzorging en moet ook goed onderhouden worden. Het is van belang om te weten dat bij lekkages in de leidingen de loodgieter ingeschakeld moet worden. Ook verstoppingen ontdekken valt binnen hun vakgebied.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *