Badkamer ideeen / Woonideeën / Wooninspiratie / Woontips / Woontrends

Badkamer inrichten? 4 tijdloze badkamerdesigns!

Sommige badkamertrends komen en gaan, andere blijven vereeuwigd in de ogen van zowel doe-het-zelvers als professionele badkamerontwerpers. In dit artikel zullen we enkele tijdloze badkamer designs beschrijven ter inspiratie. Hopelijk helpen deze tips je bij de volgende badkamerrenovatie.  Hieronder zullen we meerdere trends bespreken. Er zal dus zeker iets bij zitten wat bij jouw persoonlijke smaak past.

Industrieel design

Industriële designbadkamers behoren tot één van de populairste badkamertrends die er momenteel zijn. De stijl is gebaseerd op industriële materialen, kleuren en ruimtelijke elementen.

Industriële badkamers hebben een ingetogen functie in het meest stijlvolle formaat, met opvallende looks die vaak worden onderbroken door rustieke meubelkeuzes en donkere, ingetogen kleurenschema’s. Gemengd met heldere contrast resulteert dit in een zeer unieke en mooie badkamer stijl.

Bij industriële designs zie je vaak kleuren zoals mat zwart, brons, gun metal of RVS terug. De kleinere details in een badkamer zijn voorzien van deze kleuren.

Minimalisme

Naarmate de trend naar hoogbouw, moderne appartementsruimtes groeit, zijn het niet alleen industriële badkamerontwerpen die steeds populairder worden. Het zijn ook minimalistische badkamerontwerpen die voor badkamerontwerpers een belangrijke moderne aantrekkingskracht hebben.

Minimalisme werkt vooral erg goed bij een kleinere badkamer. Omdat het een waardevolle manier is om de beschikbare ruimte en het uiterlijk van die ruimte op de meest complementaire manier optimaal te beheren. Op dit gebied is minder zeker meer.

Minimale badkamerontwerpen zijn ook een geweldige manier om op mooie wijze de aandacht te vestigen op een specifiek element in je badkamer. Of het nu gaat om een ​​mooie spiegel, plant, familiestuk of vrijstaand bad.

Wood

De Wood badkamer stijl is een ander tijdloos design. Er is gewoon iets zo natuurlijks en verfrissends aan een badkamer op basis van hout en als materiaal werkt het gewoon met alles dankzij de vele soorten houtafwerkingen die je kunt krijgen.

Of het nu gaat om donker hout om je grijze industriële badkamer af te ronden of om een prachtige heldere eikenhouten spread om extra licht toe te voegen aan je schitterend witte badkamer. Hout geeft de finishing touch aan veel andere stijlen.

Met hout kan je dus verschillende kanten op, maar de meest natuurlijke kant is om hout te combineren met natuursteen elementen, denk aan een wastafel van natuursteen. Zo houd je alles puur natuur en krijg je een unieke uitstraling.

Modern

We zijn aangekomen bij de laatste badkamer stijl, namelijk de moderne stijl. Een moderne badkamer heeft enkele kenmerken: een zeer strakke vormgeving wat betekent dat alles strak is afgewerkt. En daarnaast is er sprake van hoekige vormen en rechte lijnen. Vaak zien we dat een moderne stijl een licht, ruimtelijk en neutrale kleurenpalet heeft. Dit zijn vaak rustige kleuren zoals wit, grijs met zwarte of bruine afwerkingen.

Een moderne badkamer heeft vaak opvallende eyecatchers. Matzwarte accessoires zijn een mooie, moderne manier om je badkamer iets extra’s te geven.

Deze vier badkamerstijlen zullen in onze ogen altijd tijdloos blijven. De combinatie van kleuren en details werken gewoon. Bepaalde trends zullen komen en gaan maar deze 4 stijlen zullen altijd populair blijven. Hopelijk heb je inspiratie uit dit artikel kunnen halen en kun je vol frisse zin aan de slag met het inrichten van je badkamer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *