Woontips

Alles wat u moet weten over het nemen van een buitenzwembad

In de warme zomermaanden droomt bijna elk gezin van een buitenzwembad. Kinderen vinden het sowieso helemaal geweldig om lekker in het water te plonzen, maar veel volwassenen zullen er ook zeer zeker van genieten. Lijkt het u ook zo fijn om op een hete zomerdag een koele duik in uw eigen zwembad te nemen? In dit artikel leest u meer informatie over het nemen van een buitenzwembad. Deze beslissing maakt u namelijk niet zomaar en daarom is het wel zo belangrijk om meer voorkennis te hebben.

Vorm

Buitenzwembaden komen in allerlei vormen. De ene wenst bijvoorbeeld een rond zwembad, terwijl de ander liever een rechthoekig design wil. Houd er in ieder geval rekening mee dat de vormkeuze belangrijk is voor het gebruik. Een lang en rechthoekig zwembad is bijvoorbeeld geschikter om baantjes in te trekken, terwijl een rond zwembad voor meer gezelligheid zorgt.

Budget

De prijzen voor een buitenzwembad lopen erg uiteen. De kosten hangen mede af van de vormgeving, de materiaalkeuze en het formaat. Verder spreekt het uiteraard voor zich dat vakmanschap en kwalitatief hoogstaand materiaal meer zullen kosten, maar dit is niet altijd noodzakelijk om uw droomzwembad werkelijkheid te laten worden. Laat u zich dus goed informeren over de mogelijkheden.

Pakket op maat

Een pakket op maat klinkt erg aantrekkelijk, want de prijzen liggen dan een stuk lager. Vanaf ‎€10.000 krijgt u namelijk al een pakket op maat waarmee u zelf aan de slag gaat. Het nadeel is dus wel dat u zelf de bouwkundige werkzaamheden moet organiseren. Bij het aanleggen van een buitenzwembad komt meer kijken dan bij het aanleggen van een tuinhuis, dus u moet zich erg goed inlezen van tevoren.

Laten aanleggen door een professional

Het is het gemakkelijkst als u het zwembad laat aanleggen door een specialist. Het advies en de uitbesteding van de aanleg door een professional kost echter wel weer extra geld. Om u een indicatie te geven: het kost rond de ‎€15.000 tot ‎€20.000 om een professional in te schakelen en de prijs hangt onder meer af van de materiaalkeuze en de afmetingen.

Warmtepomp

Wilt u ook graag zwemmen als het buiten niet zo warm meer is? Dan is een warmtepomp installeren een goed idee! Een warmtepomp zorgt er namelijk voor dat het water altijd een aangename temperatuur heeft, ongeacht de weersomstandigheden. De technische ontwikkelingen rondom warmtepompen zijn de laatste jaren snel gegaan, want tegenwoordig loopt het rendement op tot 1:9 en men verwacht dat dit de komende jaren nog meer zal toenemen.

Zwembadoverkapping

Een zwembadoverkapping biedt enkele voordelen. Zo is uw zwembad niet alleen beschermd tegen vuil, maar biedt het u ook bescherming tegen koud weer. Zwemmen is namelijk niet fijn als het water vol ligt met viezigheid zoals bladeren en insecten en daarnaast is zwemmen in koud water uiteraard ook niet aangenaam. Het zwembad heeft dus minder onderhoud nodig als u voor een afdekking kiest. De keuze is erg groot wat overkappingen betreft, dus u kunt altijd eentje kiezen die het beste bij uw wensen past. Kies bijvoorbeeld een overkapping die volledig gesloten is, waardoor u meer privacy heeft.

Een stapje verder?

Het hoeft niet te stoppen bij een zwembadoverkapping, want wat dacht u bijvoorbeeld van een gezellig huisje? Een buitenkeuken installeren behoort ook tot de mogelijkheden, want wat is er nu heerlijker dan op een warme dag te barbecueën terwijl uw familie of vrienden aan het zwemmen zijn? Al deze mogelijkheden zijn bepalend voor de keuze van een buitenzwembad, want als u de tuin in de toekomst nog wil uitbreiden, dan zou u daar nu alvast rekening mee moeten houden. Bespreek dus met een specialist wat de mogelijkheden zijn en waar u de eventuele uitbreidingen zou kunnen plaatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *