Woontips

Alles wat je moet weten over PVC vloeren

PVC vloeren zijn in ontzettend veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. De PVC vloer wordt steeds vaker in huis gekozen vanwege de goede eigenschappen. PVC is gemaakt van duurzaam materiaal, voelt zeer comfortabel aan, en is gemakkelijk in onderhoud. Net als de laminaatvloer is de PVC vloer in ontzettend veel designs beschikbaar. Als je graag de echte houtlook wilt dan kan dat met dit type vloer dus ook. Als je een PVC vloer wilt aanschaffen dan heeft dit zeker voordelen maar ook een paar nadelen ten opzichte van andere vloeren. PVC vloeren zijn zeer geschikt is voor vloerverwarming, heeft geen plinten nodig, gaat lang mee en is gemakkelijk te onderhouden. Het nadeel ervan is dat het minder slijtvast is in vergelijking met andere vloeren. Daarnaast is het duurder en heb je een egale ondergrond nodig.

PVC vloer of laminaat

Zowel PVC vloeren als laminaatvloeren hebben vele voordelen. De afweging die je maakt voor het kopen van een vloer is afhankelijk van een aantal factoren. Als je vloerverwarming hebt dan is PVC het meest geschikt. PVC laat warmte veel beter door dan laminaat. Laminaat is daarnaast gevoeliger voor hogere temperaturen en warmteschommelingen. De keuze voor PVC ligt dan meer voor de hand. Het voordeel van laminaat is dat je niet perse een egale ondergrond nodig hebt. Je legt een ondervloer eronder en kunt laminaat gaan leggen. Bij PVC is een egale ondergrond wel een vereiste. PVC is wel duurder dan laminaat. Dit kan zo’n tien tot twintig euro schelen per vierkante meter. Als laatste is het lastig om PVC zelf te leggen. Zeker bij het lijmen is dit een specialistisch klusje. Laminaat kun je wel gemakkelijk zelf leggen.

Bekende PVC merken

PVC vloeren kun je in verschillende designs krijgen. Denk aan een houtlook, visgraatpatroon, tegellook of Hongaarse punten. Welk design het beste is voor jou ligt aan de stijl van je huis en interieur. De PVC houtlook lijkt op laminaat. Je kunt de vloer kopen die vlak is of met V-groeven. Bekende merken die ook laminaat verkopen, verkopen ook PVC, bijvoorbeeld Quick-Step. Andere bekende merken zijn CORtec, Floorlife, LifeStyle en Sence. Elke merk heeft duidelijk zijn eigen stijl en verschillende mooie lijnen uitgebracht. Het beste kun je in een showroom de verschillende soorten PVC vloeren gaan vergelijken. 

De verschillende stijlen PVC vloeren

PVC laminaat is in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Steeds populairder zijn de PVC vloeren met visgraatmotief. Dit zie je in veel verschillende kleuren, breedtes en stijlen terugkomen. Als je net wat anders wilt dan het visgraatmotief dan kun je kiezen voor Hongaarse punten. Het verschil zit hem in het samenkomen van de PVC stukken. Bij visgraat worden de stukken om en om tegen elkaar aangelegd. Het ene einde wordt vlak voor het andere einde van de strook gelegd. Bij de Hongaarse punten komen de punten tegen elkaar aan. De Hongaarse look kun je bij Floorlife kopen. De houtlook en landhuis-deel zijn PVC vloeren met een mooie hout imitatie. Je kunt hier hele warme vloeren vinden maar ook rustige tinten. De tegellook spreekt voor zich. Dit zijn veel verschillende soorten tegel-imitaties. Net als bij de houtlook zijn de keuzes hierbij praktisch oneindig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *