Woontips

Alles over meubels maken

Misschien denk jij er ook wel eens over: hoe zou het zijn als je huis vol stond met meubelen die je zelf hebt gemaakt? Of oké, misschien niet helemaal vol, maar in ieder geval 1 of enkele zelfontworpen en gemaakte meubels.

Helaas is niet iedereen onder ons gezegend met twee rechterhanden, dus zal het een opgave worden om van een paar houten planken een mooi meubel te maken. Maar gelukkig zijn er meerdere opties om toch tot jouw zelfgemaakte meubel te komen!

Volg een cursus

Heb je nog geen ervaring, maar ben je wel praktisch ingesteld? Dan kan je een cursus meubels maken volgen. Bij deze cursussen heb je vaak een aantal lessen op locatie, waarbij je verschillende stappen zet. Het doel is om aan het eind van de cursus een eigen meubel mee naar huis te nemen (of thuis te kunnen maken natuurlijk).

Al iets verder?

Ken je wel de basis en heb je dus geen cursus nodig? Op Youtube en op de websites van verschillende bouwbedrijven kan je verschillende filmpjes vinden over hoe je zelf meubels kan maken. Met de juiste materialen en het filmpje, zet je zo een meubel in elkaar!

Het is echter wel zo dat bij deze filmpjes vaak een specifiek model wordt uitgelegd. Wil je dus volgens je eigen ontwerp werken, dan zal je je creativiteit tot uiting moeten laten komen en zelf vanaf een tekening aan de slag gaan. Je kan daarbij natuurlijk alsnog gebruik maken van de filmpjes, alleen de details net iets anders aanpakken.

De meubelmaker

Meubelmaker: het klinkt een beetje als een ambacht uit het verleden, maar niets minder is waar! Als je bij voorbaat de keuze maakt dat een meubel van plank tot stoel in elkaar zetten niets voor jou is, dan kan je hier terecht.

Een aantal meubelmakers maken ook meubels op maat. Dat kan betekenen dat je een inbouwkast laat plaatsen, maar ook voor een volledig zelfontworpen meubel kan je bij deze meubelmakers terecht. Petersen Keuken & Interieur is zo’n meubelmaker. Bij dit bedrijf kan je terecht voor keukens, meubels en kasten op maat.

Wanneer je al een idee hebt van hoe jouw droommeubel eruit ziet, dan kan je dit aangeven. Het bedrijf werkt het vervolgens uit in een schets, zodat jij jouw idee op papier ziet. Vind je het helemaal top? Dan gaan de meubelmakers voor je aan de slag en wordt jouw meubeldroom werkelijkheid.

Veel succes!

Met deze tips moet het wel goedkomen. Welke manier je ook kiest, binnen no-time heb jij jouw droommeubel in de kamer staan. Wij wensen je alvast veel succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *