Woontips

Alles over het verkopen van je woning aan een investeerder

De meeste mensen kiezen ervoor om hun woning te verkopen op de particuliere markt en denken er niet bij na dat er nog andere manieren zijn om hun huis te verkopen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je woning te verkopen aan een investeerder. Hier zitten verschillende voordelen aan. Daarover lees je in dit blog meer!

Snel verkocht

Het verkopen van je woning aan een investeerder is ideaal wanneer je je woning snel verkocht wil hebben, bijvoorbeeld wanneer je zelf al een nieuwe woning gekocht hebt. Het proces van een huis verkopen aan een investeerder gaat als volgt: eerst wordt er een vrijblijvend bod uitgebracht. Indien je dit accepteert, worden er afspraken gemaakt over zaken zoals de opleverdatum. Vervolgens wordt de koopakte opgesteld en ondertekend. Als deze langs de notaris is geweest, is je huis officieel verkocht. Dit alles duurt niet meer dan 7 dagen en zo kan je je woning dus binnen een week verkocht hebben. 

Geen stress

Het verkopen van een woning kan een behoorlijk stressvolle aangelegenheid zijn. Je moet je woning namelijk laten fotograferen, een geschikte makelaar zoeken, bezichtigingen laten plaatsvinden, onderhandelen over de prijs en dan hebben we het nog niet eens over de administratieve rompslomp die komt kijken bij het verkopen van een woning. Wanneer je je woning echter verkoopt aan een investeerder, hoef je dit allemaal niet door te maken. Dit scheelt je een hele berg werk en dus ook een hele hoop stress. 

Eerlijke prijs

Je denkt misschien dat je een veel lagere prijs voor je woning krijgt wanneer je besluit hem aan een investeerder te verkopen, maar dat is niet waar. Er wordt namelijk altijd een eerlijke prijs geboden. Eerst wordt je woning getaxeerd om de marktwaarde ervan te kunnen bepalen en vervolgens zal de investeerder aan de hand hiervan een bod uitbrengen. Dit bod is geheel vrijblijvend en je hebt dan ook helemaal zelf in handen of je ermee akkoord gaat of niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *