Woontips

Alles over buitenhekwerk

Als je uit je raam kijkt dan zie je het misschien wel. Nee ik heb het hier niet over gras, een tuin, tuinmeubelen of een auto in de straat. Ik heb het over buitenhekwerk.

Bij buitenhekwerk heb je misschien een specifieke associatie, bijvoorbeeld een tuinhekje of juist iets compleet anders, zoals een groot hekwerk om een bedrijf heen. Buitenhekwerk is dat, maar ook alles wat er tussen te bedenken valt. In deze blog daarom ook: alles over buitenhekwerk.

Soorten hekwerk

Zoals net al werd benoemd, zijn er eindeloos veel mogelijkheden voor buitenhekwerk. Er zijn namelijk verschillende soorten buitenhekwerk. Allereerst gaashekwerk en dubbelstaafmat hekwerk. Dit zijn hekwerken die je vaak om grote bedrijventerreinen heen ziet.

Ook spijlenhekwerk wordt wel eens om bedrijventerreinen heen gezet, maar dit hekwerk gebruiken ook veel mensen om hun tuin heen. Het hekwerk is dan vaak wat lager.

Verder worden vooral sierhekwerken en modiushekwerken gebruikt voor het omheinen van een tuin of privé grondgebied.

Maatwerk

Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen smaak. Wanneer je een hekwerk om je tuin heen zet wil je dan ook dat het in ieder geval naar jouw smaak is. Maar het kan ook zijn dat het hekwerk naar een aparte vorm geplaatst moet worden. Daarom wordt een hek vaak op maat gemaakt. Je kan dus zelf de kleur, grootte en vorm van je hekwerk bepalen. Wanneer je sierwerk uitzoekt, kan je bijvoorbeeld zelf de dikte van het hekwerk bepalen.

Materiaal en onderhoud

Nu is ons land niet het land met de meest extreme weersomstandigheden, maar je wil uiteraard niet dat je hekwerk door die ene toevallige windvlaag omver waait. Buitenhekwerk is over het algemeen gemaakt van stevige materialen zoals metaal.

Dit materiaal is niet alleen stevig, maar gaat ook lang mee. Daarbij zijn deze materialen relatief onderhoudsarm. Zorg er wel voor dat het hek diep genoeg de grond in staat en dat het hek stevig vast staat. Ook is het verstandig om te kiezen voor een hekwerk met een keurmerk. Op deze manier weet je zeker dat je goede kwaliteit koopt en dat je minimaal onderhoud uit hoeft te voeren.

Regel ook dat het hek verzinkt wordt, doe je dit niet dan gaat het metaal roesten en blijft je hek niet mooi. Je kunt bovenop de verzinking ook nog een coating aan laten brengen. Deze coating zorgt ervoor dat je hekwerk net nog wat mooier wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *