Woontips

Algemene informatie over elektrische kachels

In de koudere maanden van het jaar kan het bijverwarmen van het verschillende ruimtes in het huis zeker van pas komen. Een mobiele, elektrische kachel is dan een perfecte oplossing. Zoals de naam al aangeeft, wordt de elektrische kachel aangesloten op de netstroom. De kachels zijn mobiel en kunnen daardoor in verschillende ruimtes in het huis geplaatst worden, waar op dat moment de extra warmte gewenst wordt.

Elektrische kachels zijn er in verschillende soorten en maten te krijgen. Zo zijn er kleinere kachels voor de kleinste ruimtes van het huis, en grotere kachels om ruimere vertrekken van het huis te kunnen verwarmen.

Ook zijn er verschillende mogelijkheden om de kachels te plaatsen. Sommige zijn gewoon op de vloer of een tafel te plaatsen en andere kunnen via een systeem aan de wand of het plafond van een ruimte worden bevestigd.

Elektrische kachels zijn de perfecte oplossing voor een wat koudere studeerkamer, om het studeren of werken wat dragelijker te maken. Ook in de hal of gang van een huis kan zo’n mobiele kachel zeker van pas komen.

Daarnaast zijn elektrische kachels ook in badkamers of andere vochtige ruimtes te plaatsen. Er zijn tegenwoordig namelijk verschillende modellen op de markt die waterdicht zijn en in deze vochtige ruimtes gemonteerd kunnen worden.

Soorten elektrische kachels

Zoals hier boven al staat aangegeven zijn er voor verschillende situaties en ruimtes in het huis elektrische kachels beschikbaar. Sommige modellen kunnen meer warmte afgeven en ook zijn er verschillen in de snelheid dat ze de ruimte verwarmen.

Een ventilatorkachel heeft als belangrijkste eigenschap dat deze erg snel is in het verwarmen van een ruimte. Deze soort kachel is compact en daardoor makkelijk op bijvoorbeeld een bureau of tafel te plaatsen. Het voordeel van dit model is dat deze in een mum van tijd de ruimte verwarmd, echter, deze kachel is daardoor wel minder geschikt voor permanente verwarming van een vertrek.

Een convector kachel verwarmt de ruimte waarin deze geplaatst wordt een stuk geleidelijker. Met behulp van warm water wordt de lucht in de ruimte langzaam verwarmd. Deze modellen zijn meestal een stuk groter, maar een voordeel van een convector kachel is dat deze geen geluid maakt, iets wat bij de ventilatorkachel wel het geval is.
Andere soorten elektrische kachels zijn de oliekachel, de straalkachel en de keramische verwarming. Deze hebben ieder zijn eigen voor- en nadelen.

Kracht van elektrische verwarming

Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden bij het aanschaf van een elektrische kachel is hoe krachtig deze is. De kracht van een elektrische kachel wordt bepaald door het maximale wattage van de apparatuur. Voor kleinere ruimtes is het beter om een kachel te kiezen met een lager wattage. Een minder krachtige kachel zorgt er hier voor dat de ruimte goed verwarmd wordt en dat deze ook nog zo energiezuinig mogelijk is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *