Woontips

6 tips voor het kopen van een loungeset!

Een loungeset is geweldig als je graag in de tuin zit. Met een mooie loungebank heb je hier van het voorjaar tot het najaar plezier van! Als je dus nog op zoek bent naar een nieuwe tuinset, is het slim om je goed in te lezen wat er zoal verkrijgbaar is. In dit artikel geven we daarom een aantal tips als je er nog een zoekt!

Tip 1: Bepaal de functie van je tuinset

Ten eerste is het handig om te bedenken wat voor type loungeset bij jou past. Een veel gekozen soort is bijvoorbeeld een lage bank met een laag tafeltje. Dit type is ideaal voor borrels en andere momenten waarop je vooral wilt relaxen. Dineer je graag in de tuin? Dan is het beter om voor een lounge dining set te kiezen. Deze heeft namelijk een hogere tafel en stoelen, wat een stuk beter zit als je aan het eten bent!

Tip 2: Welk formaat?

Meet de ruimte op waar de loungeset op moet komen te staan. Zo kun je beter inschatten hoe groot de set uiteindelijk moet zijn. Houd er ook rekening mee dat je nog wat loopruimte overhoudt, want anders wordt het wel erg krap en opeengepropt allemaal!

Tip 3: Wat is jouw stijl?

Loungesets komen in allerlei stijlen, dus het is vrijwel altijd mogelijk om iets te vinden wat bij jouw persoonlijke smaak past. Het grote aanbod is aan de andere kant ook wel weer lastig, want hoe kies je nou de mooiste uit als je zoveel te kiezen hebt?! Onze derde tip is daarom om showrooms of tuincentra te bezoeken om je te oriënteren. Daarnaast vind je op internet ook voldoende inspiratie. Maak eventueel een moodboard en sla alle plaatjes op die jou aanspreken!

Tip 4: Materiaalkeuze en onderhoud

Loungesets worden uit verschillende soorten materiaal gemaakt. Neem nu bijvoorbeeld wicker: dit populaire materiaal ziet er haast hetzelfde uit als riet, maar is wel een stuk makkelijker qua onderhoud. Een ander veel gekozen materiaal is all weather. Deze stof is niet alleen onderhoudsarm, maar ook nog eens weersbestendig en erg licht!

Tip 5: Wat is het budget?

Als je eenmaal jouw stijl hebt bepaald, dan wordt het een stuk makkelijker om tuinmeubilair te zoeken. Je kunt dan ook veel beter inschatten hoeveel geld je ongeveer opzij moet zetten voor een nieuwe loungeset. Let ook vooral op de uitverkoop in de wintermaanden, want dan kun je soms nog mooie sets op de kop tippen voor een goedkope prijs. Misschien houd je dan ook geld over om er een extra loungestoel van te kopen!

Tip 6: Kussens mixen en matchen

De finishing touch geef je door leuke kussens op de loungeset te leggen. Deze kussens zijn alleen niet altijd standaard inbegrepen bij een nieuwe tuinset. Vraag dus altijd even na of je er kussens bij krijgt of niet. Is dit niet het geval? Dan kun je natuurlijk zelf mixen en matchen en je eigen stijl creëren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *