Kinderkamer inspiratie / Slaapkamer inspiratie

5 tips voor de tienerkamer

Als u voor een mooi interieur gaat horen ook de tienerkamers binnen uw stijl te passen. Daarom geven wij hier 5 tips voor een mooie en opgeruimde tienerkamer.

1. Opbergruimte

Omdat tienerkamers meestal niet de grootste van het huis zijn, is genoeg opbergruimte belangrijk om het netjes te houden. De belangrijkste tip hierbij is om de opbergruimte met name in de hoogte te zoeken. Ga bijvoorbeeld voor een hoog kledingrek, normale kast of een hoge wandkast. Ook is een kapstok aangeraden voor een opgeruimde kamer. Bijvoorbeeld deze kapstok met bakje voor spullen in te leggen is erg handig en ziet er mooi uit.

2. Combineer

In een tienerkamer is vaak niet genoeg ruimte voor zowel een bed als een bank. Om ruimte te besparen kun je deze twee dan ook het best combineren. Hier hoef je geen bedbank voor te kopen, door voldoende grote kussens op het bed te plaatsen kun je er heerlijk op zitten. Eventueel kun je nog een aantal dekentjes of een voetenbankje toevoegen.

3. Accessoires.

Voor een tienerkamer volstaat vaak een simpel interieur dat gecombineerd kan worden met talloze accessoires. Denk bijvoorbeeld aan planten, souvenirs of fotolijstjes.

4. Verdelen

Een tienerkamer wordt voor verschillende dingen gebruikt en het verdelen van de kamer in zones kan hierbij handig zijn. Scheidt bijvoorbeeld de werkplek en het ‘chill’ gedeelte door een kast of gordijn.

5. DIY

Veel tieners vinden het leuk om hun kamer mooier te maken. Dit kan door bijvoorbeeld zelf oude meubels op te knappen met een likje verf. De laatste jaren is DIY, oftewel doe het zelf, steeds populairder geworden. Iedere tiener wilt een unieke en creatieve slaapkamer, waarvoor DIY zeer geschikt is.

tienerkamer inrichtingtienerkamer meisjes

Bron: Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *