Woontips

5 redenen waarom led verlichting de juiste keuze is voor jouw huis

Bij het inrichten van een woning, is het kiezen van verlichting minstens net zo belangrijk voor het creëren van sfeer als de rest van het interieur. Veel huishoudens in Nederland gebruiken hier vaak nog traditionele vormen van verlichting voor, zoals gloei en spaarlampen. De warme kleur van het licht van deze lampen zorgt vaak voor deze keuze. In veel gevallen is het echter verstandiger om led verlichting te gebruiken in huis door de vele voordelen die hiermee gepaard gaan. 

Led verlichting is duurzaam

Een belangrijke reden in de aanschaf van led verlichting is het duurzame karakter van deze lampen. Led verlichting gaat gemiddeld 3x langer mee dan traditionele verlichting. Op de langere termijn bespaar je daardoor geld bij de aankoop. Ook bespaar je met deze verlichting veel energie. Een led lamp gebruikt altijd minder dan 10 Watt, vergeleken met een spaarlamp die rond de 20 Watt verbruikt. Dat scheelt al snel rond de 50% in verbruik. 

Sfeer creëren met led verlichting

Veel mensen denken dat led verlichting geen sfeermakers zijn in huis. Dit is juist precies tegenovergesteld. Tegenwoordig is veel led verlichting te verkrijgen in de kleur ‘warm wit’, wat direct voor een positieve lichte sfeer zorgt in huis. Doordat de kleurtemperatuur meer richting de warme kant is, kun je deze verlichting gebruiken om sfeer te brengen in bijvoorbeeld de woon- of slaapkamer. 

Led verlichting in verschillende kleuren

Natuurlijk denken mensen bij led verlichting vaak nog aan de panelen die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Dit principe is bij reguliere led verlichting niet anders. Doordat er een grote hoeveelheid kleurtemperaturen beschikbaar zijn binnen de led verlichting, valt er altijd op de juiste manier te combineren met jouw woning. 

Led verlichting is veiliger

Veiligheid staat in huis altijd voorop. Je wilt dat ook in de verlichting terugvinden. Traditionele gloeilampen worden ontzettend warm, waardoor je altijd moet letten of daar niet iets tegenaan staat wat in brand zou kunnen vliegen. Spaarlampen en TL-buizen werken met een gas dat licht geeft. Wanneer het glas breekt komen er schadelijke stoffen vrij. Met led verlichting zijn de problemen er niet, waardoor jij veilig kunt genieten van de verlichting in huis. 

Ruim aanbod van LED verlichting

Door de jaren heen is er een ontzettend ruim aanbod aan LED verlichting op de markt verschenen, waardoor je vrijwel altijd de juiste verlichting kunt vinden, afgestemd op jouw interieurstijl en ruimtes. Door slim gebruik te maken van dimmers kun je ook de lichtintensiteit afstemmen op de sfeer die je voor ogen hebt. Hierdoor kun je eindeloos combineren om gezelligheid in huis te creëren. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *