Woontips

5 redenen om voor een gazon van kunstgras te kiezen!

In de afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen rondom kunstgras geweest. Vroeger werd kunstgras vooral gebruikt om sportvelden mee op te vullen, terwijl kunstgras tegenwoordig in heel veel gazons terug te vinden is. De reden waarom we kunstgras steeds meer zien is vanwege het feit dat de kwaliteit flink vooruit is gegaan in de afgelopen jaren. Voorheen zag kunstgras er namelijk nogal nep uit, terwijl kunstgras tegenwoordig vrijwel niet meer van echt gras is te onderscheiden. Twijfelt u nog of kunstgras de juiste keuze is voor uw tuin? In dit artikel heeft kunstgrashuis.nl 5 redenen opgesteld waarom u voor kunstgras zou moeten kiezen!

1. Bijna geen onderhoud nodig
Kunstgras is vrijwel onderhoudsvrij, in tegenstelling tot natuurgras. Kunstgras hoeft u namelijk niet te maaien en daarnaast is onkruid ook verleden tijd. Bovendien is kalk strooien en regelmatig zaaien ook niet meer nodig en hoeft kunstgras niet bemest te worden. Heeft u kunstgras eenmaal gelegd, dan hoeft u hier de komende aantal jaren niet meer naar om te kijken!

2. Kunstgras blijft altijd mooi
Een gazon van natuurgras heeft vaak lelijke plekjes. Soms droogt het gras bijvoorbeeld uit en zult u gele plekken zien en in andere gevallen gaat het gras zelfs zomaar dood zonder enige reden. Verder ziet natuurgras er ook nog eens onverzorgd uit als u net iets te vaak een maaibeurt overslaat. Kunstgras blijft daarentegen altijd mooi en u kunt hier probleemloos een loungebank op plaatsen, zonder dat u bang hoeft te zijn dat dit het gras verpest. Bijkomend voordeel is ook dat u de loungebank dan niet meer hoeft te verplaatsen, omdat kunstgras nooit gemaaid hoeft te worden.

3. Veilig en zacht
’s Winters is een gazon van echt gras enorm hard, terwijl het gras in de lente en herfst verandert in een grote modderpoel. Het gras kan dan erg glad worden en voor onveilige situaties zorgen. ’s Zomers moet u vaak blijven sproeien omdat het gras anders uitdroogt. Kiest u echter voor kunstgras, dan heeft u nooit last van de zojuist genoemde situaties, want kunstgras blijft het hele jaar door lekker zacht en is dus altijd veilig om op te lopen of spelen!

4. Duurzaamheid
Een gazon van echt gras is eigenlijk helemaal niet zo duurzaam en milieuvriendelijk als u wellicht zou denken. Om het natuurgras fraai te houden, moeten namelijk vaak milieubelastende middelen worden ingezet. Een grasmaaier kost bijvoorbeeld erg veel energie en daarnaast moet u ook in de weer met allerlei chemische stoffen om het onkruid de baas te blijven, om maar niet te beginnen over kunstmest. Kunstgras is daarentegen een stuk duurzamer!

5. Voordelig
Kunstgras kost uiteraard geld, maar kan financieel gezien op de lange termijn alsnog erg aantrekkelijk zijn. Hoe mooier de kwaliteit van het gekozen kunstgras, hoe langer u er van kunt genieten. Kunstgras blijft minstens vijf tot tien jaar mooi en online kunt u voordelig kunstgras bestellen. Tel daarbij op dat u geen grasmaaier, kunstmest en kalk hoeft aan te schaffen en u begrijpt wel waarom kunstgras op den duur goedkoper is dan echt gras. De kosten voor het aanleggen van echt gras lijken in het begin goedkoper, maar op den duur zullen deze kosten alleen maar stijgen. Wilt u dus geld besparen op de lange termijn? Kies dan voor een gazon van kunstgras!

Een gazon van kunstgras biedt allerlei voordelen waar veel mensen geen weet van hebben. Kunstgras is erg duurzaam en milieuvriendelijk en bovendien is het op de lange termijn ook nog eens voordeliger dan echt gras. Redenen genoeg om dus te kiezen voor kunstgras!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *