Slaapkamer inspiratie / Woontips

5 factoren waar je rekening mee moet houden, bij het kopen van een matras

Er zijn diverse factoren die van invloed hebben op het kiezen van een matras. Matrasconcurrent is de goedkoopste leverancier van matrassen in Nederland en heeft deze verschillende factoren voor u op een rij gezet.

Lichaamslengte

De maat van het matras is van belang zodat je voeten niet buiten het bed vallen ;-). Is je lengte gemiddeld, dan is een matras met een lengte van 200 cm voldoende. Ben je langer dan gemiddeld? Rond de 190 cm, kies dan zeker voor een matras van 210 tot 220 cm. Als maatstaf kies je altijd een matras dan 20 cm langer is dan je eigen lengte.

Gewicht

De kern van het matras o.a. vering en schuim zorgen voor de juiste ondersteuning van uw lichaam. Pocket Vering en koudschuim matrassen bieden over het algemeen de meeste ondersteuning. De regel is, hoe meer veren er in een matras zitten hoe beter de ondersteuning.

Warmtegevoeligheid

De juiste temperatuur op de slaapkamer en in bed is erg belangrijk. Ben jij een persoon dat het snel koud heeft, kies dan voor een latex of traagschuim matras. Deze matrassen ventileren minder goed waardoor de warmte langer behouden blijft. Daarentegen zijn de matrassen koudschuim of pocketvering weer zeer geschikt voor personen die het sneller warm hebben omdat deze matrassen beter ventileren.

Vochtverlies

Per nacht verliezen we gemiddeld 300 milliliter tot een halve liter vocht per nacht Dit kan schimmelvorming in een matras veroorzaken. Door middel van goede ventilatie in een matras kan vocht goed worden afgevoerd. Verlies jij s nachts veel vocht? Kies dan voor een goed ventilerend matras zoals een koudschuim of pocketvering. Als advies geven wij om je matras ook te beschermen met een molton hoeslaken, dit beschermt het matras nog eens extra wat ervoor zorgt dat het matras langer meegaat.

Prijs

De prijs van een matras kan enorm verschillen. ⅓ deel van ons leven liggen we op een matras het is daarom van belang dat je een matras kiest die volledig aansluit op jouw lichaam. Bespaar niet op een matras maar kies voor een matras dat kwalitatief goed is en verkrijgbaar is voor een goede prijs.

Het aanbod van Matrasconcurrent loopt erg uiteen, waardoor er altijd een geschikt matras is voor jou lichaam. Weet je het nog niet helemaal zeker? Lees dan ook de matras keuze hulp van Matrasconcurrent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *