Woontips

4 tips voor verlichting en sfeer

Iedereen snapt wel dat verlichting belangrijk is, maar verlichting moet ook zorgen voor sfeer. Het kan nog wel eens een puzzel zijn om het gewenste effect te bereiken. In deze blog lees je zeven tips hoe je verlichting in je huis hetgeen te laten doen wat jij wilt.

#1 Een lichtplan

Wil je je huis opnieuw inrichten? Verlichting is er belangrijk, maak daarom eerst een lichtplan. Het is verstandig om de activiteit uit te voeren bij de bijbehorende ruimte, zoals eten, koken, werken of relaxen. Bedenk wat je waar wilt hebben om bijvoorbeeld elementen te verlichten, denk aan een schilderij. Het is ook belangrijk om na te denken over de lichtsterkte, stijl en kleur.

# 2  lagen in de verlichting

Richt je op verschillende hoogtes van een lichtbron, niet alleen soorten lichtbron zijn belangrijk. Als je lichten laat hangen dan maak je de kamer hoger. Om de ruimte groter te laten lijken laat dan het licht van beneden naar boven schijnen. Houd je erg van het knusse in je woonkamer, groepeer dan je lichten. Hang boven je eettafel gerichte spots, dat nodigt jou en je gasten uit om aan tafel te gaan.

# 3 Zorg dat het licht zijn werk doet

Als je druk aan het werk bent in een ruimte, zorg er dan voor dat je goede verlichting hebt. Tijdens het koken is het handig als je helder licht hebt. Laat daarom het licht jou helpen om je goed te kunnen concentreren. Zorg er voor dat het licht van boven naar beneden schijnt bij het aanrecht en het fornuis. Om de sfeer in je huis makkelijk te creëren is het handig om dimmers te gebruiken. Op deze manier heb je in een handomdraai de ideale sfeer wanneer jij dat wilt.

# 4 Laat ze schijnen

Je hebt een accessoires in je huis en je wilt dat graag laten zien. Zet er een spot op! Zo zorg je er voor dat ene schilder dat je mooi vindt, goed in de schijnwerpers staat. Heb je een karakteristiek meubel of een architectonisch detail? Laat ze niet links liggen maar zet er een spot op. Je vult je ruimte op een mooie manier en laat je het licht zijn werk doen. Heb je een spiegel hangen dan is het misschien een idee om links en rechts een wandlampje te hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *