Badkamer ideeen / Woontips

4 tips voor een modern toilet

De moderne stijl is in steeds meer huishoudens terug te zien. Zeker in nieuwbouwhuizen ziet men vaak kenmerkende kleuren en vormen die bijdragen aan een modern uiterlijk. Toch hoeft u geen nieuwbouwhuis te hebben om een moderne stijl te implementeren. Ook in een ouder huis kunt u gemakkelijk bepaalde aspecten van het moderne interieur aanbrengen. Vandaag het toilet, de ruimte die vaak wordt vergeten als het gaat om een makeover. Wij geven een aantal tips om een modern uiterlijk aan te brengen in uw toilet.

1. Gebruik moderne kleuren

Er zijn een aantal kleuren die onlosmakelijk verbonden zijn met het moderne interieur. Denk hierbij aan luxe grijstinten, maar ook zwart en wit komen vaak terug. Om uw toilet een modern uiterlijk te geven dient u zoveel mogelijk van dit soort kleuren te combineren. Denk hierbij aan antraciet tegels, een chromen houder voor het toiletpapier en een witte wasbak. 

2. Strakke vormen

Strakke lijnen en aparte vormen zijn kenmerkend voor een modern interieur. Daar waar men in een landelijk interieur vooral ronde vormen ziet, is dat in het moderne interieur omgekeerd. Wasbakken en toiletten met strakke lijnen en een robuust uiterlijk zien we daarom ook terug in de moderne sanitaire ruimtes.

3. Verlichting

Wat veel mensen vergeten is de invloed van licht op de sfeer van een ruimte. In een modern toilet wordt veel gebruik gemaakt van grijstinten en witte kleuren. Dit wordt met het juiste licht extra geaccentueerd. Kies in een modern toilet voor een heldere lichtkleur. LED met een kleurtemperatuur van 4000K en hoger past hier perfect in. Warmer licht past juist meer bij een landelijk ingericht toilet. Is dit nog niet modern genoeg? Overweeg dan om het licht aan te sluiten op een bewegingssensor. Dan gaat het licht aan op het moment dat de deur opengaat. Wat is er nu moderner dan dat?!

4. Designer items

Met verschillende designer items kunt u een normaal toilet snel omtoveren tot een modern toilet. Een chromen handdoekhouder, een stijlvolle zeepdispenser, een moderne plantenbak of een unieke toiletrolhouder. Er zijn mogelijkheden genoeg om met kleine details uw toilet om te toveren tot een modern toilet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *