Woonideeën / Wooninspiratie / Woontips

3 tips om je tuinhuis tot werkruimte om te toveren

Steeds meer wordt er vanuit huis gewerkt. Waar veel mensen eerst nog aan de keukentafel zaten, zijn we er nu denk ik wel achter gekomen dat dat niet de meest ideale plek is om te werken. Je krijgt hier te veel prikkels en kunt je werk en privé misschien ook minder goed gescheiden houden. Heb je in huis geen ruimte, maar wel een tuinhuis tot je beschikking? Bouw die dan om tot je eigen thuiskantoor en vergeet deze drie tips niet! 

Zorg voor een mini-keuken

De eerste tip die ik je wil geven is om een keukenblok in je tuinhuis te zetten. Dit hoeft natuurlijk niet meteen te betekenen dat je een volwaardige keuken van keukenblokken met apparatuur moet gaan plaatsen, maar een kleiner keukenblok is wel ontzettend handig. Denk maar eens aan een los keukenblok met twee of drie kastjes, afhankelijk van de grootte van je tuinhuis en de ruimte die je nodig hebt. Dit keukenblok is er eigenlijk om ervoor te zorgen dat je niet steeds in en uit huis hoeft te lopen. Denk maar eens aan drinken en eten. Het is natuurlijk maar net wat je denkt nodig te hebben, maar een spoelbak, een koelkast en een koffieapparaat zijn toch wel handig op je werkplek.

Wifi, elektra en verwarming

Uiteraard is het van groot belang dat het tuinhuis goed geïsoleerd is, anders wordt het geen fijne werkplek. Je wilt er tenslotte het hele jaar door kunnen werken. In de zomer op de hete dagen en in de winter op de koude dagen. Naast de isolatie, kunnen verwarmings en verkoelende elementen dan ook niet ontbreken. Hierdoor hou je het aangenaam, waardoor je er lekkerder aan het werk bent. Om productief te zijn, zijn er nog twee andere factoren die niet mogen missen: Wifi en elektriciteit. Zo kun je het internet en al je apparaten gewoon gebruiken. 

Zorg voor voldoende licht

Ook licht is een factor die niet mag ontbreken. Heeft jouw tuinhuis geen of weinig ramen, bekijk dan of de mogelijkheid er is deze alsnog te creëren. Van in het donker werken wordt namelijk niemand gelukkig en zo kun je ook nog eens naar buiten kijken (wat voor meer creativiteit kan zorgen). Vergeet ook niet om voldoende lichtbronnen in het tuinhuis te zetten, zodat je ook op de donkere dagen voldoende licht hebt om goed te kunnen werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *