Woontips

3 tips bij dakbedekking vervangen

Wanneer je van plan bent om de dakbedekking van je woning te laten vervangen dan is het belangrijk om de juiste keuze te maken als het gaat om materiaal. Let vooral op de kwaliteit van het materiaal. Onderstaande drie tips helpen je bij het kiezen van de juiste dakbedekking.

1. Let op keurmerken
Keurmerken zijn er niet voor niets. Ze waarborgen de kwaliteit van bepaalde diensten of materialen. Wanneer je op zoek bent naar hoge kwaliteit dakbedekking dan is het verstandig om te kiezen voor een keurmerk, dat biedt zekerheid over de kwaliteit. Een aantal keurmerken bij dakbedekking zijn:

  • KOMO: Dit keurmerk waarborgt de kwaliteit van diverse soorten dakbedekking.
  • VCA: Een VCA-certificaat is er om aan te geven dat een dakdekkersbedrijf voldoet aan alle eisen omtrent veiligheid, milieu en gezondheid.
  • Vebidak: Dit is de brancheorganisatie die de kwaliteit waarborgt van dakdekkers die kunststof en bitumineuze dakbedekking vervangen.
  • Dumedo DWS: Deze brancheorganisatie is er voor metalen dakbedekking. Wil je metalen dakbedekking laten plaatsen? Let dan op dit keurmerk. Aangesloten dakdekkersbedrijven gebruiken hoge kwaliteit materialen.
  • Dakmeester: Dit is een landelijke stichting van gekwalificeerde dakdekkers en materialen voor schuine daken.

2. Kies voor een ervaren dakdekker
Dakbedekking vervangen is een specialisme. Het kiezen voor een ervaren dakdekker is dan ook zeker niet onverstandig. Één foutje kan leiden tot lekkages en veel schade aan je woning. Je kan dan maar beter voor een ervaren dakdekker kiezen die precies weet hoe het vak uitgevoerd moet worden.

3. Check de garantie
Zoals we hierboven aangeven is één foutje genoeg om een lekkage te veroorzaken, dit kan ook na jaren pas ontstaan. Het is altijd goed om de service en garantie te checken van het dakdekkersbedrijf in kwestie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *