Woontips / Woontrends

3 perfecte woonstijlen voor je keuken

In de keuken breng je dagelijks veel tijd door en steeds vaker zien we dat deze ruimte ook wordt gebruik als ontmoetingsplek voor het hele gezin. Stilstaan bij de stijl en sfeer van de keuken is daarom extra belangrijk geworden. Verder is het zaak dat je van tevoren een verhuisbedrijf regelt dat alle grote voorwerpen, zoals koelkasten en keukentafels op het juiste moment kan afleveren. Om je een handje te helpen met het bepalen van de uitstraling die je de keuken wilt geven hebben wij de drie leukste woonstijlen van dit moment voor jou op een rijtje gezet, dus lees snel verder!

Een moderne keuken

Dit is een keuken waar vaak voor wordt gekozen en dat is ook niet zo gek. Door de strakke inrichting en het gebruik van heldere kleuren blijft de gehele ruimte er functioneel zien zonder dat het zijn kracht verliest. Daarnaast zul je in een moderne keuken amper accessoires of drukke decoratie tegenkomen waardoor er een oase van rust heerst. Dit is ideaal voor mensen die tijdens het koken snel worden afgeleid of in de stress schieten wanneer een recept mislukt. Voor andere blogs over woonstijlen en keukens kan je op woningbranche.nl meer te weten komen. Naast dat een moderne keuken er praktisch uitziet is het wel belangrijk dat dit ook echt het geval is. Houd er bij het inrichten van je moderne keuken daarom rekening mee dat je keukenapparatuur, zoals de oven, op de juiste plek en hoogte plaatst.

Een chique keuken

De keuzen voor een wat chiquere keuken zal meteen opvallen. Er zal dan namelijk veel gebruik worden gemaakt van bijzondere materialen zoals marmer en leer. In combinatie met deze materialen wordt dan gekozen voor passende accessoires, vaak in het zwart of wit. Hoe meer bijzondere accessoires er aanwezig zijn in een chique keuken hoe beter. Denk hierbij aan een een houder voor een kookboek of een luxe wijn houder. Houd er bij het kiezen van accessoires wel altijd rekening mee dat de keuken een bepaalde stijl wil uitdrukken dus dat de accessoires hier wel bij moeten passen. Als dit niet het geval is zal de chique keuken zijn kracht namelijk verliezen.

Een keuken vol sfeer

Een gezellige keuken krijgt ook wel de naam landelijke keuken en is vooral in trek om de zachtheid die wordt uitgestraald. Die kleuren die hier vooral terug te vinden zijn, zijn groen, grijs, wit en beige. Hiernaast wordt gebruik gemaakt van aardse materialen zodat de keuken zijn landelijke uitstraling krijgt. Deze woning stijl is vooral in trek bij grotere huishoudens die de keuken ook gebruiken als gezellige ontmoetingsplek waar gepraat, geborreld en gegeten kan worden. Wat je ook vaak ziet is dat er in een landelijke keuken ook een grote eettafel te vinden is. Het is dan wel belangrijk dat de tafel en stoelen dezelfde uitstraling hebben als de rest van de keuken zodat alles goed bij elkaar blijft passen. Als je van gezelligheid en een leuke sfeer houdt dan is het een goed idee om te kiezen voor de landelijke keuken want een leefbaardere keuken zul je niet vinden!

Wij hopen dat deze keuken inspiratie tips jou gaan helpen met jouw zoektocht naar de keuken die helemaal voldoet aan jouw wensen. Voor extra tips kun je je altijd verder laten inspireren door hier te klikken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *